thumbnail_Saunabesturing
Saunabesturing

Digitaal gemak tijdens de saunagang

Sauna is volledig relaxen. Maar dat wordt lastig als je eerst allerlei zaken moet instellen: temperatuur, verlichting of geluid. Is er niet een systeem waarbij je alles in één hand hebt? Een systeem dat het gebruik van uw sauna nog eenvoudiger maakt zodat u er zonder zorgen en veel moeite gebruik van kunt maken?

 

Is er een smart home systeem voor mijn sauna?

Je overweegt een sauna te laten installeren. Dan is het goed om te weten dat er systemen zijn waarmee je jouw sauna eenvoudig kunt bedienen. Dat gebeurt dan via een smart home systeem waarbinnen ook andere slimme apparaten in jouw huis een plek kunnen krijgen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van de specifieke sauna en het smart home systeem waarmee je wilt werken. Je kunt bijvoorbeeld een smart home hub verbinden met je thuisnetwerk. Zo kun u je slimme apparaten thuis bedienen met één app op je smartphone of tablet. En ook je sauna kun je in het systeem installeren en zo heel gemakkelijk bedienen.

Wat is een geschikt systeem voor mijn sauna?

Let op: je kunt niet zomaar elk systeem koppelen aan jouw sauna. Je moet bijvoorbeeld zeker weten of de sauna compatibel is met het smart home systeem dat je wilt gebruiken. Liberty Wellness heeft uitstekende ervaringen met het smart home systeem van Loxone van firma Nextivate uit Rijssen. De Loxone Miniserver is geschikt voor de sturing van alle slimme apparaten in jouw huis maar bij uitstek voor de bediening van de sauna. Daarom adviseren wij Loxone.

Wat zijn de ervaringen met Loxone?

Loxone heeft zijn werking al vaak bewezen. Met Loxone zijn inmiddels met groot succes talrijke projecten gerealiseerd in particuliere woningen, hotels en wellness faciliteiten. Loxone smart home producten werken naadloos met elkaar samen. Zonwering, verlichting, verwarming, audio, sauna… alles wordt aangestuurd door één centrale controller: de Loxone Miniserver. Die past zich non-stop aan op basis van jouw behoeften. En omdat het zowel bekabelde als draadloze smart home producten zijn, was het automatiseren van je apparaten nog nooit zo eenvoudig!

Wat zijn de voordelen van een Loxone smart home bediening?

Met het Loxone smart home systeem wordt het bedienen van slimme apparaten en vooral van de sauna ineens een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. Loxone heeft heel wat toegevoegde waarde voor met name de aansturing van een sauna.

Dit is wat het Loxone systeem kan doen:

✓ Stuurt de temperatuur van de saunakachel exact aan, onafhankelijk van het vermogen.

✓ Bewaakt de saunatemperatuur door middel van sensoren aan het plafond en de zitbanken.

✓ Corrigeert de temperatuurverschillen in de sauna.

✓ Activeert de saunaverlichting met zandloperfunctie.

✓ Bedient het geluid via de ingebouwde luidsprekers.

✓ Zorgt voor uw veiligheid en schakelt de sauna uit bij te hoge temperaturen.

Hoe werkt de bediening van mijn sauna via Loxone? Sauna besturing ingebouwd

Je kunt de sauna met een Loxone smart home systeem eenvoudig bedienen. Bij de sauna werkt dat via een Touch Surfacesysteem dat in de saunawand wordt ingebouwd. En op afstand bedien je de sauna met de Loxone App. Die is geheel gratis en de visualisatie wordt automatisch aangemaakt binnen het systeem. Via de app kun je de sauna op afstand activeren of uitschakelen, de temperatuur aanpassen en nog veel meer. De volledige bediening van uw sauna heb je zo overal bij de hand. Dat is pas echt relaxen!

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van Loxone?

Het is belangrijk dat de systemen die je wilt verbinden ook op elkaar aansluiten. Oftewel: is de sauna compatibel met het smart home systeem dat je wilt gaan gebruiken. Neem daarom voor aanschaf contact met ons op. Een goed advies is het halve werk. Sterker nog, het bespaart je veel ongemak en onkosten als je vooraf weet wat mogelijk is voor de sauna. Laat je daarom goed adviseren en neem in een zo vroeg mogelijk stadium Loxone mee in de ontwerpplannen. Dit voorkomt dubbel werk en zorgt voor maximale performance van de Loxone installatie.

 

 

Wil jij ook een smart home systeem?

Van advies en ontwerp tot aan realisatie, het team van Liberty Wellness staat garant voor een exclusieve ervaring. Het gaat niet alleen om het product, maar om de reis ernaartoe. Laat ons je begeleiden naar jouw ultieme ontspanningsmoment. Want als je geniet van wat je doet, dan doe je het zoveel beter…

Neem contact met ons op