thumbnail_Wel of geen infrarood?
Wel of geen infrarood?
Infrarood is een natuurlijke warmtebron met een herstellende werking op het menselijk lichaam. De warmte is zeer behaaglijk. Je voelt je na een sessie weer ontspannen en het werkt verkwikkend. Moet je hiervoor naar een sauna of wellness? Of kan dat ook bij jou thuis?

De gezonde werking van een infrarood sauna

Dat infrarood veel wordt toegepast bij onwillige spieren, gewrichten en om aanhechtingen te versoepelen en te stimuleren wist je vast al wel. Maar infraroodwarmte is ook uitstekend geschikt om pijn te verzachten bij bijvoorbeeld reumatische aandoeningen, hoofdpijn en fibromyalgie. De korte-golf-infraroodstraling (uitvinding van Philips) wordt vanaf 1950 veel toegepast, ook bij Liberty Wellness. De warmtestralers vragen geen opwarming van de cabine/saunaruimte. Je schakelt de infraroodinstallatie aan, neemt plaats (eventueel met je kleren aan!) en de kort- golf-warmte doet gedurende een kwartier direct en optimaal haar werk. De warmtestralers zijn volkomen veilig en voorzien van een oogbeschermende Robax glasfilter waardoor je geen beschermende bril op hoeft. De levensduur van de lampen zijn gegarandeerd.

Kan ik een infrarood sauna thuis laten installeren?

Dat kan zeker. Wij plaatsen al een op maat gemaakte infrarood sauna op 1,5m². Dat is net dat ene loze hoekje waar de stofzuiger staat. De enige echte voorzieningen die je moet treffen is het vervangen van het automaat in de meterkast van een 16-B karakteristiek naar een 16-C en het aanleggen van een wandcontactdoos ten behoeve van de infraroodvoorziening en verlichting. En een ander plekje voor de stofzuiger.

Infrarood sauna thuis: maximaal comfort

Een infrarood sauna thuis heeft heel wat voordelen boven een sauna in de sportschool of een wellnesscentrum:

✓ Je bent er in een mum van tijd.

✓ Je hebt maximale privacy.

✓ Er zijn geen kledingvoorschriften.

✓ Je kunt zo vaak gaan als jij wilt.

✓ Je kunt gaan wanneer je het wilt.

Een infrarood sauna thuis is pas echt genieten!

Doordacht kiezen voor een infrarood sauna op maat

Een sauna past al in een klein hoekje. De mogelijkheden worden natuurlijk groter als je meer ruimte hebt. Dan kunnen we ook bekijken welke combinaties van sauna en infrarood er allemaal mogelijk zijn. We maken daarvoor een uitgekiend ontwerp en een overzicht van de mogelijkheden voor jouw situatie. We houden rekening met de plaats van de sauna, de energievoorziening en de soort materialen die je kiest (of dat nou een glazen pui is of een houten deur. En als je in het gesprek met ons aangeeft waarom je precies een sauna wilt dan weten wij als ervaren saunabouwers welke lampen wij moeten installeren en hoe we die het beste instellen naar jouw wensen.

Efficiënt en op maat bouwen

We bouwen de infrarood sauna in onze eigen werkplaats. Daardoor hebben we niet alleen maximale controle op het hele proces, maar zijn we ook flexibel in de realisatie. We leveren de op maat gemaakte materialen aan op jouw locatie. Daardoor kunnen we efficiënt werken en de opstelling in maximaal 1 dag plaatsen. De infrarood sauna is dan gereed voor gebruik met een minimale inbreuk op je privacy.

Vraag Liberty Wellness of bij jou thuis ook een infrarood sauna past

Zoek je een infrarood sauna voor thuis, doe dan zaken met een ervaren saunabouwer die met je meedenkt en jou de juiste vragen stelt. Laat je informeren en adviseren door Liberty Wellness. Dan krijg je past echt een sauna op jouw maat. We kiezen samen uit het brede scala aan prijzen en kwaliteiten, houtsoorten, stralers en accessoires. Liberty Wellness heeft meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen van sauna’s.

Neem vrijblijvend contact op met Liberty Wellness. We komen graag eens vrijblijvend kennismaken bij jou thuis. Uiteraard ben je ook welkom in onze showroom in Zwolle (graag op afspraak). Je zult verrast zijn door de vele oplossingen die Liberty Wellness Saunabouw te bieden heeft.

Klaar voor jouw infrarood sauna?

Van advies en ontwerp tot aan realisatie, het team van Liberty Wellness staat garant voor een exclusieve ervaring. Het gaat niet alleen om het product, maar om de reis ernaartoe. Laat ons je begeleiden naar jouw ultieme ontspanningsmoment. Want als je geniet van wat je doet, dan doe je het zoveel beter…

Neem contact op